Cutiile negre ale avionului prăbuşit în Comore vor fi localizate cu precizie în câteva zile

Cutiile negre ale avionului A310 aparţinând companiei Yemenia, care s-a prăbuşit în largul coastelor Insulelor Comore, vor fi "localizate exact" şi recuperate în câteva zile, a declarat un ofiţer al Marinei naţionale franceze.

13 afișări
Imaginea articolului Cutiile negre ale avionului prăbuşit în Comore vor fi localizate cu precizie în câteva zile

Cutiile negre ale avionului prăbuşit în Comore vor fi localizate cu precizie în câteva zile (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ne aşteptăm să depistăm locaţia exactă a cutiilor negre în următoarele câteva zile. Prin urmare, recuperarea lor nu va fi posibilă decât după câteva zile", a afirmat căpitanul Christophe Levivier.

"Franţa a decis să aducă un vas hidrografic, Beautemps-Beaupres, aflat la Brest şi care efectua o misiune în Cornul Africii, pentru a stabili într-o manieră mult mai precisă adâncimea la care se află balizele", a adăugat el.

"În funcţie de adâncime, vom folosi diverse tipuri de mijloace submarine", a explicat el, precizând că "acest vas este aşteptat să ajungă în Insulele Comore între 12 şi 17 iulie".

Anterior, directorul Agenţiei Naţionale a Aviaţiei Civile şi Meteorologiei din Comore (ANACM), Abdou Said Madi, afirmase că înregistratoarele de zbor se aflau la o distanţă cuprinsă între "zece şi doisprezece kilometri de plaja Mitsamiouli", la nord de capitala Moroni.

Potrivit acestuia, epava s-ar putea afla "la o adâncime cuprinsă de 500 şi 600 de metri", ceea ce ar justifica solicitarea sprijinului unor "ţări străine pentru a scoate avionul din ocean".

Şeful echipei de anchetatori ai ANACM, Ali Abdou Mohamed, a precizat că Insulele Comore nu dispun de "mijloace tehnice de exploatare a datelor conţinute de înregistratoare", motiv pentru care acestea trebuie trimise "în străinătate".

Avionul Airbus al companiei Yemenia s-a prăbuşit în ocean în noaptea de luni spre marţi, cu puţin timp înainte de momentul aterizării, având 153 de persoane la bord. Există un singur supravieţuitor, o fetiţă de 12 ani, Bahia Bakari.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici