Cutremur cu magnitudinea 6 în arhipelagul Tonga

Un cutremur puternic cu magnitudinea 6 s-a resimţit, joi, în insulele Tonga din sudul Pacificului, au anunţat surse din Wellington, în Noua Zeelandă, unde nu a provocat victime sau pagube materiale şi nici nu a determinat lansarea unei alerte de tsunami.

22 afișări
Imaginea articolului Cutremur cu magnitudinea 6 în arhipelagul Tonga

Cutremur cu magnitudinea 6 în arhipelagul Tonga (Imagine: Mediafax Foto)

Seismul a avut loc la o adâncime de 33 de kilometri sub mare şi la aproximativ 126 de kilometri distanţă de capitala insulelor Tonga, Nuku'Alofa. Oficialii din cadrul serviciilor de urgenţă ale arhipelagului nu au putut fi contactaţi pentru a descrie situaţia.

Arhipelagul Tonga, situat la aproximativ 2.000 de kilometri nord-est de Noua Zeelandă, face parte din Cercul de Foc al Pacificului, o regiune unde cutremurele generate de mişcarea plăcilor continentale sunt frecvente.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici