Cutremur cu magnitudinea 6 în Samoa

Un cutremur cu magnitudinea 6 s-a resimţit miercuri în insulele Samoa, în Pacificul de Sud, a anunţat institutul american de geofizică USGS, la două săptămâni de la un alt cutremur care a provocat un tsunami devastator în acest arhipelag, precum şi în Tonga şi Samoa Americană.

24 afișări
Imaginea articolului Cutremur cu magnitudinea 6 în Samoa

Cutremur cu magnitudinea 6 în Samoa (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Epicentrul noului cutremur a fost localizat la 365 de kilometri sud-vest de Apia, capitala insulelor Samoa, un arhipelag vulcanic din Polinezia, a precizat USGS.

Pentru moment nu au fost semnalate pagube materiale sau victime.

Nici o alertă de tsunami nu a fost lansată deocamdată de Centrul de alertă în caz de tsunami, cu sediul în Hawaii, ca urmare a acestui seism care a avut loc la o adâncime de zece kilometri, ultimul dintr-o serie care a zguduit Pacificul de Sud din ultimele săptămâni.

La 29 septembrie, peste 190 de persoane au murit în Samoa, Tonga şi Samoa Americană după un cutremur cu magnitudinea 8, care a provocat un tsunami.

Majoritatea victimelor, peste 150, au fost înregistrate în Samoa, unde tsunami a devastat insula Upolu, cea mai populată din arhipelag.

Tsunami a provocat 32 de morţi în arhipelagul vecin Tonga şi nouă în Samoa Americană.

Locuitorii din Samoa au crezut că retrăiesc scena la 8 octombrie, când un seism cu magnitudinea de 7,8, produs în arhipelagul vecin, Vanuatu, urmat rapid de două replici cu magnitudinea 7, a declanşat o nouă alertă de tsunami în Pacific.

Această alertă a generat panică în rândul locuitorilor din Samoa, provocând numeroase ambuteiaje la Apia.

Numeroase persoane rămase fără case după seismul din 29 septembrie au fugit din locuinţele temporare pentru a se urca pe colinele din împrejurimi. Dar cutremurul şi replicile sale nu au provocat nici un tsunami.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici