Cutremur cu magnitudinea de 5,3, în Marea Britanie

Un cutremur cu magnitudinea de 5,3 grade s-a produs miercuri în Marea Britanie, oficialii briatnici anunţând însă că nu deţin informaţii potrivit cărora s-ar fi înregistrat victime sau pagube materiale majore.

11 afișări
Imaginea articolului Cutremur cu magnitudinea de 5,3, în Marea Britanie

Cutremur cu magnitudinea de 5,3, în Marea Britanie

Seismul a avut loc în jurul orei 1.00 (03.00, ora României) iar multe persoane din capitala britanică şi alte zone au declarat că au fost trezite din somn de cutremur.

În oraşul Barnsley din nordul Angliei, o persoană a fost rănită după ce un coş de evacuare a fumului s-a răsturnat şi s-a prăbuşit în interiorul locuinţei sale, potrivit unui purtător de cuvânt al serviciului de ambulanţă. Bărbatul a fost spitalizat.

La scurt timp după cutremur, Institutul American de Geofizică a(USGS) apreciat că seismul a avut o magnitudine de 4,7, în timp ce Institutul Britanic de Geofizică a stabilit-o la 5,3.

USGS a anunţat pe site-ul său că epicentrul cutremurului a fost localizat la 205 kilometri nord de Londra şi 80 de kilometri est de oraşul Sheffield.

"Nu avem informaţii privind înregistrarea de victime (în Londra)", a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei din capitala britanică.

Poliţia din comitatul englez Lincolnshire a anunţat că mai mulţi locuitori au anunţat autorităţile că au suferit pagube materiale minore.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici