Cutremur cu magnitudinea de 6,2 grade în nord-vestul Chinei

Un cutremur cu magnitudinea de 6,2 s-a produs vineri în nord-vestul Chinei, a anunţat institutul american de geologie USGS, dar potrivit presei chineze nu au fost semnalate pagube

12 afișări
Imaginea articolului Cutremur cu magnitudinea de 6,2 grade în nord-vestul Chinei

Cutremur cu magnitudinea de 6,2 grade în nord-vestul Chinei (Imagine din arhiva Mediafax Foto/AFP)

Epicentrul cutremurului, care s-a produs la ora 09.52 (04.52 ora României), a fost localizat la 165 de kilometri nord-est de oraşul Goldmud, într-o zonă izolată, a precizat USGS.

Guvernul local, citat de China Nouă, a anunţat că nici o persoană nu a fost rănită, potrivit informaţiilor primite.

O replică având magnitudinea de 5,6 a fost resimţită după aproximativ 20 de minute, potrivit institutului.

"Nu am primit nicio informaţie cu privire la victime, până în prezent. Nu ştim nici dacă s-au prăbuşit case", a declarat un reprezentant al districtului Dashaidan, Gerili.

"Cutremurul a fost foarte puternic, toţi funcţionarii au plecat să evalueze pagubele", a adăugat acesta.

În districtul vecin, Xitieshan, aproape de epicentru, unde locuiesc peste 10.000 de persoane, autorităţile locale au trimis echipe pentru a verifica situaţia în mine.

"Pentru moment, nu avem detalii despre pagube şi nici informaţii despre victime", a declarat Yu Xiaoying, o reprezentantă a acestui district, situat la extremitatea nordică a platoului Qinghai şi a Tibetului.

"Suntem foarte preocupaţi de zona de producţie minieră. Drumurile sau oleoductele ar fi putut fi avariate", a continuat aceasta.

Pentru a măsura intensitatea unui cutremur, USGS foloseşte magnitudinea de moment (Mw). Pe această scară deschisă, un cutremur cu magnitudinea de cel puţin 6 este considerat puternic.

În mai 2008, aproximativ 87.000 de persoane au murit sau au fost date dispărute, în urma unui cutremur cu magnitudinea de 8 grade în Sichuan (sud-vest).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici