Cutremur cu magnitudinea de 6,9 în Peru. Seismul, urmat de trei replici puternice

Un cutremur cu magnitudinea de 6,9 s-a produs vineri în regiunea Ica din partea central-vestică a statului Peru, a anunţat institutul american de geofizică USGS.

712 afișări
Imaginea articolului Cutremur cu magnitudinea de 6,9 în Peru. Seismul, urmat de trei replici puternice

Cutremur cu magnitudinea de 6,9 în Peru

Potrivit USGS, cutremurul s-a produs la ora locală 13.54 (21.54 ora României), la circa 300 de kilometri sud-est de Lima. Corectând o primă estimare, USGS a localizat hipocentrul seismului la 34,9 kilometri, după ce anterior estimase această adâncime la 14,8 kilometri. Pentru a măsura cutremurele, USGS foloseşte scara magnitudinii de moment.

Autorităţile peruane nu au primit informaţii privind producerea unor pagube în urma seismului, localizat la 51 de kilometri sud-vest de oraşul Ica, reşedinţa provinciei cu acelaşi nume. Potrivit Institutului de geofizică din Peru, seismul a avut magnitudinea de 6,7 pe scara Richter.

Cutremurul a fost resimţit până la Lima, unde locuitorii cuprinşi de panică au evacuat locurile de muncă şi reşedinţele pentru a ieşi în stradă.

Centrul de alertă în caz de tsunami în Pacific, cu sediul la Hawaii (Statele Unite), nu a emis nicio alertă.

Trei replici cu magnitudinea de 5, apoi 4,7 şi 5,1 au avut loc după cutremurul de 6,9 grade în regiunea Ica din Peru.

Preşedintele Ollanta Humala, aflat la summitul libero-american din Asuncion, în Paraguay, a invitat populaţia să îşi păstreze calmul fără să excludă posibilitatea de a se întoarce mai devreme dacă situaţia va cere acest lucru.

Cutremurele sunt frecvente în Peru. La 15 august 2007, un seism cu magnitudinea de 7,9 a afectat provincia Ica, provocând moartea a 600 de persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici