Video Cutremur de 6,5 grade pe scara Richter în sudul Greciei

Un seism puternic, cu magnitudinea de 6,5 grade pe scara Richter, s-a produs duminică dimineaţă în Peloponezia, în sudul Greciei, a anunţat Institutul geodinamic al Observatorului din Atena, citat de presa elenă.

5 afișări

Epicentrul cutremurului, care s-a produs la ora locală 07.14 (07.14, ora României), la o "adâncime mare", a fost localizat în apropiere de localitatea Leonidio, în sud-estul Peloponeziei, la 150 de kilometri de Atena, a precizat aceeaşi sursă.

Potrivit unei surse din poliţie, cutremurul nu a provocat victime sau pagube grave.

Institutul geodinamic al Observatorului din Atena a precizat de asemenea că pentru moment nu au fost raportate victime sau pagube.

"Seismul a avut loc la o adâncime de peste 70 de kilometri şi de aceea nu am înregistrat victime", a declarat seismologul Observatorului, Yannis Drakatos.

Cutremurul a fost resimţit la Atena şi în vestul ţării, iar mai mulţi locuitori treziţi din somn au ieşit pe străzi.

De asemenea, mişcarea seismică a fost resimţită şi în sudul Italiei, potrivit Protecţiei civile italiene, care nu menţionează pagube sau victime în sudul peninsulei.

Grecia este statul european cu cea mai mare activitate seismică, circa o jumătate din cutremurele de pe continent fiind produse în această ţară.

Un cutremur de 5,9 grade Richter produs în septembrie 1999 s-a soldat cu moartea a peste 100 de persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici