Cutremur de 7,8 grade în Pacific, lângă Noua Zeelandă. Alerta de tsunami a fost anulată

Un seism cu magnitudinea de moment de 7,8 s-a produs joi dimineaţă în Oceanul Pacific, în apropierea Insulelor Kermadec. A fost emisă o alertă de tsunami pentru Noua Zeelandă şi Tonga, care ulterior a fost anulată, anunţă Centrul pentru alerte de tsunami din Pacific, citat de postul australian ABC.

1166 afișări
Imaginea articolului Cutremur de 7,8 grade în Pacific, lângă Noua Zeelandă. Alerta de tsunami a fost anulată

Cutremur de 7,8 grade în Pacific, lângă Noua Zeelandă. Alerta de tsunami a fost anulată(Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Autorităţile neo-zeelandeze au avertizat populaţia să nu intre în apă, precizând că vor fi curenţi foarte puternici.

Potrivit USGS, cutremurul a avut loc joi la ora locală 7.03 (miercuri, 22.03, ora României), la 200 de kilometri est de Insula Raoul, parte a Arhipelagului Kermadec, la o adâncime de aproximativ 50 de kilometri.

Insulele Kermadec sunt situate la aproximativ 900 de kilometri nord-est de Noua Zeelandă.

"Un cutremur cu o astfel de magnitudine are potenţialul de a produce un tsunami devastator care poate atinge în câteva ore coastele situate în apropierea epicentrului", anunţă Centrul pentru alerte de tsunami din Pacific, citat de AFP.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici