Cutremur în Nepal. Seismul este cel mai mortal de la catastrofa din 2015

Cel puţin 128 de persoane au murit şi zeci au fost rănite în Nepal, în urma unui cutremur puternic care a lovit zona vestică Jajarkot, au anunţat sâmbătă autorităţile, în timp ce casele din zonă s-au prăbuşit şi clădiri s-au zguduit până la New Delhi, în India vecină.

1567 afișări
Imaginea articolului Cutremur în Nepal. Seismul este cel mai mortal de la catastrofa din 2015

Cutremur în Nepal. Seismul este cel mai mortal de la catastrofa din 2015

Cutremurul s-a produs vineri, la ora 23:47 (20:47 ora României), cu o magnitudine de 6,4, a anunţat Centrul Naţional Seismologic din Nepal. Centrul german de cercetare a măsurat cutremurul la 5,7, retrogradându-l de la 6,2, în timp ce U.S. Geological Survey l-a încadrat la 5,6.

Cutremurul este cel mai mortal din 2015, când aproximativ 9.000 de persoane au fost ucise în două cutremure în ţara din Himalaya. Oraşe întregi, temple vechi de secole şi alte situri istorice au fost reduse atunci la moloz, iar peste un milion de case au fost distruse, cu un cost pentru economie de 6 miliarde de dolari.

Oficialii se tem că numărul morţilor în urma cutremurului de vineri ar putea creşte, deoarece nu au reuşit să stabilească contactul în zona colinară din apropierea epicentrului, la aproximativ 500 km vest de capitala Kathmandu. Districtul are o populaţie de 190.000 de locuitori, cu sate împrăştiate pe dealuri îndepărtate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici