CUTREMUR puternic în apropiere de Fukushima. A fost emisă avertizare de risc de tsunami

O avertizare de risc de tsunami a fost emisă în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă pentru nord-estul Japoniei de către Agenţia meteorologică niponă, după producerea unui cutremur puternic în apropiere de Fukushima.

681 afișări
Imaginea articolului CUTREMUR puternic în apropiere de Fukushima. A fost emisă avertizare de risc de tsunami

CUTREMUR puternic în apropiere de Fukushima. A fost emisă avertizare de risc de tsunami (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

UPDATE 00:40 Avertizarea de risc de tsunami emisă pentru coasta de nord-est a Japoniei a fost ridicată

Agenţia meteorologică niponă a ridicat sâmbătă dimineaţa (ora locală) avertizarea de risc de tsunami emisă în urmă cu aproape două ore după producerea unui cutremur puternic în largul centralei nucleare avariate de la Fukushima, relatează AFP.

Avertizarea de tsunami viza coastele a trei prefecturi din nord-estul Japoniei zguduite de un cutremur cu magnitudine de 6,8.

Un cutremur cu magnitudine de 6,8 s-a produs sâmbătă dimineaţă în jurul orei locale 04.20 (vineri, 22.20, ora României) în largul regiunii Fukushima, la o adâncime de zece kilometri, a precizat agenţia pe site-ul său de Internet.

Un val cu înălţime de un metru sau mai mult ar urma să afecteze coastele Fukushimei, dar şi cele ale prefecturilor vecine Iwate şi Miyagi, potrivit sursei citate.

O conferinţă de presă urmează să aibă loc în curând pentru precizarea mai multor detalii în legătură cu pericolul existent şi precauţiile necesare de luat.

La puţin timp după producerea cutremurului, compania care administrează cele două centrale nucleare de la Fukushima, Fukushima Daiichi şi Daini, a anunţat că "nicio nouă anomalie nu a fost raportată pentru moment în instalaţii".

O recomandare de evacuare a fost dată imediat pentru locuitorii unor localităţi din prefectura Iwate, mai la nord.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici