CUTREMUR puternic în Indonezia | Seismul cu magnitudinea de 6,4 grade a lovit insula turistică Lombok: Bilanţul a ajuns la 14 morţi şi 162 de răniţi | FOTO, VIDEO

Un cutremur puternic s-a produs duminică dimineaţă în insula Lombok din Indonezia, o polulară destinaţie turistică. În urma seismului de 6,4 grade magnitudine şi-au pierdut viaţa cel puţin 14 persoane.

2607 afișări
Imaginea articolului CUTREMUR puternic în Indonezia | Seismul cu magnitudinea de 6,4 grade a lovit insula turistică Lombok: Bilanţul a ajuns la 14 morţi şi 162 de răniţi | FOTO, VIDEO

CUTREMUR puternic în Indonezia. Seismul cu magnitudinea de 6,4 grade a lovit insula Lombok. Cel puţin 10 oameni au murit | FOTO, VIDEO

UPDATE: Cel puţin 14 persoane au murit, iar alte 162 au fost rănite, în urma unui cutremur de 6,4 grade pe scara Richter produs duminică în insula Lombok din Indonezia, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Seismul a provocat o pană de curent în cea mai afectată zonă, Sembalun, aflată în partea nordică a insulei.

Printre persoanele decedate se află şi o femeie în vârstă de 30 de ani din Malaezia,care vizita Muntele Rinjani, o destinaţie populară pentru turism, a informat Sutopo Purwo Nugroho, purtător de cuvânt al Agenţiei indoneziene pentru dezastre.

Acesta a adăugat că zona este momentan închisă pentru turişti deoarece există riscul de alunecări de teren. Sute de turişti au fost evacuaţi din parcul naţional Rinjani.

Cutremurul cu magnitudinea de 6,4 grade pe scara Richter a avut loc în insula indoneziană Lombok,  duminică, la ora locală 7.00 (00:00 GMT). Insula atrage turişti din întreaga lume şi se află la aproximativ 40 km la est de Bali, relatează BBC.

Multe clădiri au fost distruse şi zeci de persoane au fost rănite, spun oficialii.

Potrivit Institutului Geologic American (USGS), epicentrul cutremurului a fost înregistrat la 50 km  nord-est de oraşul Mataram, în nordul insulei Lombok.

Seismul a fost urmat de mai mult de 60 de replici, unele din ele ajungând la o magnitudine de 5,7.

"Aproximativ 40 de persoane sunt rănite şi zeci de case au fost afectate", a declarat Sutopo Purwo Nugroho, purtător de cuvânt al agenţiei indoneziene pentru dezastre.

"Estimăm că numărul victimelor va continua să crească, nu avem încă toate datele. Accentul se pune acum evacuarea şi salvarea oamenilor. Unii dintre cei răniţi sunt încă trataţi la clinici", a adăugat oficialul.

"Cutremurul a fost foarte puternic ... şi toată lumea a intrat în panică. Am fugit toţi afară", a povestit unul dintre localnici pentru AFP. "Toţi vecinii au fugit afară din case, iar electricitatea a fost tăiată brusc", a adăugat el.

Indonezia este situată în zona activă geologic numită Cercul de Foc al Pacificului, aici înregistrându-se un număr mare de seisme şi erupţii vulcanice.

 

 

 

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici