Cutremur puternic în largul arhipelagului Vanuatu

Un cutremur puternic, cu magnitudinea 6,5, s-a produs joi în largul arhipelagului Vanuatu, în Pacific, a anunţat Institutul american de Geofizică (USGS), dar nu a fost emisă o alertă extinsă de tsunami, ci numai un avertisment privind un posibil val seismic local.

81 afișări
Imaginea articolului Cutremur puternic în largul arhipelagului Vanuatu

Cutremur puternic în largul arhipelagului Vanuatu (Imagine: Mediafax Foto)

Centrul pentru tsunami din Pacific a avertizat că seismul are potenţialul de a provoca un tsunami local şi a cerut autorităţilor locale să fie vigilente.

"Nici un risc de tsunami extins şi distrugător nu există, dacă luăm în calcul datele istorice. În acelaşi timp, seisme de această talie pot provoca adesea valuri seismice locale, care pot fi distrugătoare de-a lungul coastelor, pe o rază de 100 de kilometri în jurul epicentrului", potrivit buletinului emis.

Seismul s-a produs la ora locală 13.48 (4.48, ora României), la nord-vest de capitala Port Vila şi la o adâncime de 26,6 kilometri, potrivit USGS.

Nu au fost raportate pagube imediat după cutremur.

Arhipelagul Vanuatu se situează pe "Cercul de Foc" al Pacificului, unde deplasarea plăcilor scoarţei terestre provoacă seisme şi o activitate vulcanică.

Arhipelagul este afectat frecvent de cutremure de pământ.

Vineri, un cutremur puternic cu magnitudinea 9 a afectat Japonia, fiind urmat de un tsunami devastator.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici