Cutremur puternic în Turcia, soldat cu cel puţin 20 morţi şi peste 900 de răniţi. Dezastrul lăsat în urmă. FOTO şi VIDEO

Cel puţin 20 oameni au murit şi peste 900 au fost răniţi după ce un cutremur puternic a zguduit vineri estul Turciei, relatează Reuters.

5994 afișări
Imaginea articolului Cutremur puternic în Turcia, soldat cu cel puţin 20 morţi şi peste 900 de răniţi. Dezastrul lăsat în urmă. FOTO şi VIDEO

Sursa: Profimedia Images

Cutremurul cu magnitudinea 6,8 s-a produs vineri în provincia Elazig din estul Turciei la ora locală 20:55, epicentrul fiind în districtul Sivrice, fiind resimţit în provinciile şi ţările vecine, inclusiv Siria şi Georgia.

Autoritatea pentru Gestionarea Dezastrelor şi Situaţiilor de Urgenţă (AFAD) a informat că alte 922 de persoane au fost rănite; 560 în Elazig, 226 în Malatya, 37 în Kahramanmaras, 34 în Sanliurfa, 34 în Diyarbakir, 25 în Adiyaman, 6 în Batman.

Ministrul Sănătăţii, Fahrettin Koca, a anunţat actualizarea morţilor, spunând: „Avem aproximativ 30 de persoane sub dărâmături în Elazig”.

Operaţiunile de căutare şi salvare continuă, iar numărul morţilor ar putea creşte, a spus Koca.

Ministrul de Interne, Suleyman Soylu, a declarat că răniţii au fost transferaţi la spitale şi au fost deschise mai multe unităţi pentru a-i adăposti pe cei afectaţi.

Cinci clădiri din Sivrice şi 25 din districtul Doganyol, Malatya au fost distruse, a declarat ministrul Mediului şi Urbanizării, Murat Kurum.

De asemenea, el a avertizat locuitorii să nu intre în clădirile avariate.

AFAD a anunţat că seismul a fost urmat de 118 replici, cu mărimi cuprinse între 2,7 şi 5,4, care au fost resimţite în urma cutremurului.



Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici