Cutremur. Sute de morţi în Maroc. Specialişti: Din 1900 nu a avut loc un cutremur de acestă magnitudine / Casele din erau gândite pentru un seism de asemenea amploare

Sute de persoane au fost ucise după ce un cutremur puternic cu magnitudinea de 6,8 grade a lovit Marocul în noaptea de vineri spre sâmbătă.

5403 afișări
Imaginea articolului Cutremur. Sute de morţi în Maroc. Specialişti: Din 1900 nu a avut loc un cutremur de acestă magnitudine / Casele din erau gândite pentru un seism de asemenea amploare

Cutremur. Sute de morţi în Maroc. Specialişti: Din 1900 nu a avut loc un cutremur de acestă maginitudine / Casele din erau găndite pentru un seism de asemenea amploare

UPDATE Ministerul de Interne marocan a anunţat că bilanţul victimelor cutremurului a crescut la 820 de morţi şi cel puţin 672 de răniţi.

UPDATE Bilanţul morţilor a ajuns la 632

"Cutremurele de această dimensiune în regiune sunt neobişnuite, dar nu total neaşteptate. Din 1900, nu au existat cutremure cu magnitudinea 6 sau mai mare pe o rază de 500 km de acest cutremur şi doar nouă cutremure cu magnitudinea magnitudinea 5", a precizat US Geological Survey.

Casele din zonă nu erau pregătite pentru una semnea cutremur.

Organismul american a prezis că "sunt probabile pagube semnificative, iar dezastrul este potenţial răspândit", menţionând că multe persoane din zonă locuiesc în structuri care sunt "foarte vulnerabile la cutremure".

Echipele de salvare din Maroc au dificultăţi în a ajunge în zonele cele mai afectate de cutremurul, deoarece drumurile din apropiere sunt avariate şi blocate, a anunţat televiziunea de stat Al Aoula TV.

Epicentrul a fost în Munţii Atlas, situat la aproximativ 72 de kilometri sud-vest de Marrakech, un oraş cu aproximativ 840.000 de locuitori şi o destinaţie turistică populară.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici