Cutremure de intensitate mică în jurul Vulcanului Etna, indicând o posibilă erupţie

Trei seisme de intensitate mică au avut loc vineri dimineaţă în jurul Vulcanului sicilian Etna, indicând o posibilă nouă erupţie.

274 afișări
Imaginea articolului Cutremure de intensitate mică în jurul Vulcanului Etna, indicând o posibilă erupţie

Cutremure de intensitate mică în jurul Vulcanului Etna, indicând o posibilă erupţie (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Cutremurele de vineri dimineaţă au avut intensitatea de 2,1, 2,2 şi 2,9 grade pe scara Richer, fiind resimţite destul de puternic în localităţile Zafferana Etnea, Milo, Sant’Alfio şi Santa Venerina, situate în jurul Vulcanului Etna.

Seismele s-au produs foarte aproape de suprafaţă, la doar 3,5 kilometri, şi ar putea semnala o nouă erupţie a vulcanului, relatează site-ul LiveSicilia.it.

Localnicii au ieşit pe străzi din cauza mişcărilor telurice, dar şi de teama unei noi erupţii.

Vulcanul Etna a erupt deja de 13 ori anul acesta, ultima dată la sfârşitul lunii aprilie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici