CUTREMURUL de 4,9 grade din sudul Italiei a fost urmat de 130 de replici

Peste 130 de replici cu o magnitudine egală sau mai mare de 2 grade au fost înregistrate după cutremurul care s-a produs duminică în sudul Italiei, au anunţat surse din cadrul Institutului Naţional de Geofizică şi Vulcanologie (INGV).

168 afișări
Imaginea articolului CUTREMURUL de 4,9 grade din sudul Italiei a fost urmat de 130 de replici

CUTREMURUL de 4,9 grade din sudul Italiei a fost urmat de 130 de replici (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Dintre cele aproximativ 130 de replici, "96 au avut loc în cursul zilei de ieri (duminică), iar 34 în această dimineaţă (luni); şapte dintre ele depăşind magnitudinea de 3", a explicat seismologul Alessandro Amato, de la INGV.

Duminică, la ora locală 18.08 (19.08, ora României), un cutremur cu magnitudinea de 4,9 s-a produs în provincia Caserta, în apropiere de Napoli, şi a fost resimţit în sudul Italiei, însă nu a provocat pagube.

Numeroşi locuitori din cele şase comune apropiate de epicentru, localizat în Castello del Matese, au preferat să petreacă din precauţie noaptea de duminică spre luni în maşini. Alţi locuitori au fost adăpostiţi într-o mănăstire.

În această zonă, şcolile şi serviciile publice rămân închise toată ziua pentru ca pompierii şi Protecţia Civilă să efectueze verificările necesare.

Un etaj al spitalului din Piedimonte Matese a fost închis de asemenea din precauţie.

Pe de altă parte, 20 de călugări franciscani de la Santa Maria Occorrevole, datând din secolul XV, situată la Piedimonte Matese, au fost nevoiţi să-şi petreacă noaptea afară din cauza semnalării unor probleme pe faţadele şi în chiliile mănăstirii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici