CV-ul de mare comandant al lui Sirski, generalul lui Zelenski care i-a pus pe fugă pe ruşi

Comandant al forţelor terestre ucrainene, Oleksandr Sirski este conducătorul operaţiunii poate schimba cursul războiului, fiind ofiţerul care comandă înaintarea spre nord-est.

11086 afișări
Imaginea articolului CV-ul de mare comandant al lui Sirski, generalul lui Zelenski care i-a pus pe fugă pe ruşi

CV-ul de mare comandant al lui Sirski, generalul lui Zelenski care i-a pus pe fugă pe ruşi

Înaintarea spre nord-est a ucrainenilor, care ar putea schimba soarta războiului, este condusă de generalul-colonel Oleksandr Sirski, 57 de ani. Într-un videoclip difuzat pe reţelele de socializare de către personalul militar ucrainean în uniformă, ofiţerul s-a remarcat pe câmpul de luptă în camuflaj, în timp ce ţinea un discurs, pentru a-şi pregăti oamenii de luptă.

Este liderul contraofensivei şi se spune că el a fost cel care a convins cabinetul de război al lui Zelenski să încerce un asalt spre nord-est. Comandant al forţelor terestre ucrainene din 2019, când ruşii au invadat Ucraina la sfârşitul lunii februarie, Sirski era la comanda Kievului.

În septembrie, Zelenski l-a pus la comanda contraofensivei de la Harkov şi l-a decorat cu Steaua de Aur, cea mai înaltă distincţie acordată comandanţilor ucraineni, în Camera Albă a Palatului Mariinski din Kiev.

Implicat în cooperarea cu NATO

Cariera lui Sirski a început cu mult înainte de bătălia pentru Kiev. În Donbass, în anii 2000, a comandat Brigada 72 Mecanizată şi aici, pe teren, a fost avansat general-maior.

Apoi, din 2013 a devenit primul adjunct al şefului principal al centrului de comandă al forţelor armate ucrainene şi a fost implicat în procese de cooperare cu NATO. A cultivat relaţii care îi permit să lucreze eficient cu aliaţii Kievului.

Apoi, în 2019, urmează promovarea la comandantul forţelor terestre ale forţelor armate ucrainene, iar în anul următor devine general-colonel, gradul respectiv nemaifiind atribuit în armata ucraineană de la 1 octombrie al aceluiaşi an, dar pe care Sirski îl menţine unic în întreaga armată.

Rămas în culise în ultimele luni, se spune că este cel care a vrut să pună steagul ucrainean la Izium.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici