Daily Mail: Kim Jong-Il foloseşte armele nucleare pentru a nu păţi ca Ceauşescu

Liderul nord-coreean Kim Jong-Il foloseşte armele nucleare pentru a-şi consolida poziţia şi a evita să fie înlăturat de la putere ca fostul dictator Nicolae Ceauşescu, comentează Daily Mail în ediţia electronică.

44 afișări
Imaginea articolului Daily Mail: Kim Jong-Il foloseşte armele nucleare pentru a nu păţi ca Ceauşescu

Daily Mail: Kim Jong-Il foloseşte armele nucleare pentru a nu păţi ca Ceauşescu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Deşi alte ţări se dotează cu armament atomic pentru a se proteja de inamici externi, Kim Jong-Il consideră armele nucleare o modalitate de garantare a viitorului familei sale. Regimul nord-coreean consideră că bomba nucleară este o garanţie pentru dominaţia asupra poporului. Este atât de megaloman încât ar fi pregătit să îşi distrugă naţiunea dacă ar fi înlăturat de la putere", notează Daily Mail.

Kim Jong-Il intenţionează să îl numească în locul său pe fiul său cel mai mic, Kim Jong-Un, în vârstă de 25 de ani. Mărturia unui disident reflectă modul în care Kim Jong-Il a devenit succesor al tatălui său.

În cursul unei reuniuni, fostul lider Kim Il Sung a întrebat ce se va întâmpla dacă Statele Unite ar ataca. Toţi membrii anturajului său i-au răspuns că, sub conducerea lui, Coreea de Nord va învinge. Însă Kim Il Sung a continuat: "Şi dacă pierdem în faţa americanilor?"

Generalii nu au ştiut ce să răspundă, dar Kim Jong-Il a răspuns: "Vom distruge Pământul. Ce rost ar mai avea Pământul fără Coreea de Nord!?"

"Familia aflată la conducerea Coreei de Nord ştie foarte bine că nu ar rezista prea mult timp dacă poporul s-ar ridica împotriva dictaturii. Îşi aduc aminte cum aliaţii lor din România, Nicolae şi Elena Ceauşescu, au fost executaţi în ziua de Crăciun. Pentru ei ar fi mai bine să distrugă totul decât să aibă o astfel de soartă umilitoare", încheie Daily Mail.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici