Dalai Lama pledează la Washington pentru un capitalism cu faţă umană

Dalai Lama, aflat în vizită la Washington, a salutat joi orientarea Chinei spre economia de piaţă şi, în faţa unui comitet format din susţinători ai capitalismului, şi-a exprimat dorinţa ca acest sistem să nu uite de componenta sa umană.

191 afișări
Imaginea articolului Dalai Lama pledează la Washington pentru un capitalism cu faţă umană

Dalai Lama pledează la Washington pentru un capitalism cu faţă umană

În cursul unui seminar de două zile la American Enterprise Institute, un centru de reflecţie conservator, liderul spiritual tibetan a evocat rolul important pe care l-a avut liderul chinez Deng Xiaoping în introducerea capitalismului în China anilor '80.

"Deng Xiaoping a fost un lider foarte, foarte realist. El a acceptat realitatea şi a avut curaj să schimbe sistemul economic", o dovadă că "economia centralizată (...) este sortită eşecului", a declarat laureatul cu Premiul Nobel pentru Pace.

Însă Dalai Lama a atras atenţia asupra disparităţilor dintre bogaţi şi săraci în Statele Unite şi dezbaterii privind inegalitatea socială din India, ţară în care se află în exil încă din 1959.

"Trebuie să fim atenţi şi la ceilalţi (...), în numele unităţii între oameni", a apreciat el.

Vineri, Dalai Lama va fi primit la Casa Albă de preşedintele american Barack Obama.

"Preşedintele (Barack Obama) îl va întâlni pe Dalai Lama în calitate de lider religios şi cultural respectat la nivel internaţional", a declarat purtătoarea de cuvânt a Consiliului pentru Securitate Naţională de la Casa Albă.

Ultima întalnire dintre cei doi lideri, care a avut loc în 2011, a provocat furia Beijingului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici