Dalai Lama susţine că Guvernul chinez apelează la forţă pentru a obţine pacea

Liderul spiritual tibetan Dalai Lama consideră că ar trebui să fie demarată o anchetă privind genocidul cultural din Tibet, precizând că Guvernul chinez apelează la forţă pentru a obţine pacea.

11 afișări
Imaginea articolului Dalai Lama susţine că Guvernul chinez apelează la forţă pentru a obţine pacea

Dalai Lama susţine că Guvernul chinez apelează la forţă pentru a obţine pacea (Imagine: Mediafax Foto)

Acesta a declarat că întreaga comunitate internaţională are "responsabilitatea morală" de a reaminti Chinei că trebuie să fie o gazdă primitoare a Jocurilor Olimpice, adăugând că această ţară merită să găzduiască aceste jocuri.

"Naţiunea tibetană este într-un pericol real. Chiar dacă China recunoaşte sau nu, tot este o problemă, a spus Dalai Lama într-o conferinţă de presă la Dharamsala, în India, unde se află în exil.

Poliţia şi militarii chinezi au izolat duminică oraşul Lhasa, capitala Tibetului, după două zile de proteste de stradă împotriva Guvernului chinez pe care guvernul din exil al regiunii îl acuză că ar fi ucis 80 de persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici