Dallas: Amenzi pentru şoferi care nu vorbeau engleza!

Un oficial din cadrul poliţiei din Dallas (Texas) şi-a prezentat vineri scuzele, după ce a constatat că cel puţin 39 de persoane au fost amendate sub pretextul că nu vorbeau limba engleză.

19 afișări
Imaginea articolului Dallas: Amenzi pentru şoferi care nu vorbeau engleza!

Dallas: Amenzi pentru şoferi care nu vorbeau engleza! (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am fost surprins, ca să nu spun stupefiat, să văd că acest lucru se produce într-un oraş ca Dallas, deoarece suntem într-un oraş foarte foarte divers", a declarat şeful poliţiei, David Kunkle, în cadrul unei conferinţe de presă.

"Prezint scuzele noastre comunităţii hispanice şi hispanofone", a adăugat el.

Cazul a fost făcut public când o femeie s-a prezentat la tribunal pentru a contesta o amendă care i-a fost dată de un tânăr poliţist pe motiv că este "un şofer care nu vorbeşte engleza".

Kunkle a explicat că serviciile sale au verificat dosarele şi au găsit alte 38 de cazuri similare în ultimii trei ani, în care au fost implicaţi şase poliţişti diferiţi.

El a declarat că toate persoanele cărora li s-a întocmit proces verbal în mod eronat vor fi despăgubite, iar poliţiştii ar putea fi cercetaţi.

Kunkle a explicat că ar putea fi vorba despre o interpretare greşită a legii statului Texas de către poliţişti, care ar fi putut-o confunda cu o directivă federală care le cere şoferilor să cunoască suficient de bine engleza. Poliţia din Dallas nu are nici capacităţile şi nici intenţia de a testa nivelul de engleză al şoferilor, a afirmat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici