Damascul confirmă că raidul israelian asupra Siriei a vizat un complex nuclear - presă

Ambasadorul Siriei la Naţiunile Unite a confirmat că raidul aerian efectuat de armata israeliană asupra teritoriului sirian, la 6 septembrie, a vizat un complex nuclear sirian, relatează postul Radio Israel, citat de The Jerusalem Post în ediţia electronică.

1 afișare
Imaginea articolului Damascul confirmă că raidul israelian asupra Siriei a vizat un complex nuclear - presă

Damascul confirmă că raidul israelian asupra Siriei a vizat un complex nuclear - presă

Emisarul sirian a făcut aceste declaraţii în cursul reuniunii unei comisii ONU la care au participat şi delegaţi israelieni. O sursă din cadrul Ministerului israelian de Externe a confirmat că oficialul sirian a făcut aceste declaraţii în cadrul reuniunii de la New York, precizează The Jerusalem Post.

După primul anunţ al raidului efectuat la 6 septembrie, Siria a încercat să asigure un echilibru între generarea unei reacţii internaţionale ostile atacului israelian şi eforturile depuse pentru a disimula natura şi obiectivul complexului vizat de raidul respectiv.

După aproape o lună de la atacul israelian, preşedintele sirian Bashar Assad a declarat pentru BBC că obiectivul vizat de raid a fost o clădire din incinta unui complex militar abandonat. Cu câteva zile înainte de interviul lui Assad, un "centru sirian de cercetări agricole" situat în regiunea vizată de raidul israelian a invitat jurnaliştii pentru a le dovedi că atacul nu şi-a atins ţintele.

Israelul continuă să păstreze tăcerea cu privire la acest atac, singura informaţie confirmată fiind aceea că raidul a avut într-adevăr loc. Analiştii israelieni apreciază că decizia autorităţilor de la Ierusalim de nu a dezvălui informaţii privind raidul aerian este menită să evite o situaţie jenantă pentru regimul de la Damasc şi escaladarea tensiunilor dintre cele două ţări.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici