Danemarca urmează să pună capăt tuturor noilor explorări de petrol şi gaze

  • Danemarca va pune capăt tuturor explorărilor noi de petrol şi gaze din Marea Nordului, ca parte a unui plan mai mare de oprire a extragerii combustibililor fosili până în 2050, anunţă BBC.
  • Danemarca îşi propune să reducă emisiile de gaze cu efect de seră de la nivelurile din 1990 cu 70% până în 2030, precum şi să atingă emisii zero până în 2050 - ambele obiective adoptate în lege.
898 afișări
Imaginea articolului Danemarca urmează să pună capăt tuturor noilor explorări de petrol şi gaze

Danemarca va pune capăt tuturor explorărilor noi de petrol şi gaze din Marea Nordului, ca parte a unui plan mai mare de oprire a extragerii combustibililor fosili până în 2050, anunţă BBC.

Guvernul danez a acceptat, de asemenea, să anuleze ultima rundă de licenţiere, care acordă firmelor permisiunea de a căuta şi extrage petrol şi gaze.

"Acum punem capăt definitiv epocii carburanţilor fosili", a declarat ministrul danez al climatului.

Greenpeace Danemarca a descris anunţul ca fiind un „moment important”.

Danemarca este în prezent cel mai mare producător de petrol din Uniunea Europeană, dar produce mult mai puţin decât Norvegia sau Marea Britanie, din afara UE.

Producţia este de 103.000 de barili pe zi în 2019, potrivit unei analize realizate de gigantul petrolier britanic BP

Danemarca dispune de 20 de zăcăminte de petrol şi gaze, pe teritoriul său existând 55 de platforme de foraj.

"Suntem cel mai mare producător de petrol din Uniunea Europeană şi, prin urmare, această decizie va avea efecte în întreaga lume", a declarat joi ministrul danez al climatului, Dan Jorgensen.

Decizia va costa Danemarca aproximativ 13 miliarde de coroane (1,1 miliarde de lire sterline), potrivit estimărilor ministerului energiei, deşi a declarat că această sumă este supusă unei incertitudini substanţiale.

Danemarca îşi propune să reducă emisiile de gaze cu efect de seră de la nivelurile din 1990 cu 70% până în 2030, precum şi să atingă emisii zero până în 2050 - ambele obiective adoptate în lege.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici