Danemarca va trimite o fregată către grupul operativ condus de SUA în Marea Roşie

Danemarca va trimite o fregată pentru a participa la operaţiunea condusă de SUA în Marea Roşie în ianuarie 2024, a declarat vineri ministrul danez al Apărării, potrivit Reuters.

147 afișări
Imaginea articolului Danemarca va trimite o fregată către grupul operativ condus de SUA în Marea Roşie

Danemarca va trimite o fregată către grupul operativ condus de SUA în Marea Roşie

Mai multe ţări, coordonate de Statele Unite, au convenit luni să patruleze în sudul Mării Roşii şi în Golful Aden pentru a proteja transportul maritim comercial împotriva atacurilor rebelilor houthi din Yemen în zonă.

„Suntem îngrijoraţi de situaţia gravă din Marea Roşie, unde continuă atacurile neprovocate împotriva transportului maritim civil”, a declarat ministrul Apărării, Troels Lund Poulsen, într-un comunicat.

Guvernul danez va înainta o rezoluţie Parlamentului danez în ianuarie pentru a contribui la Operaţiunea Prosperity Guardian condusă de SUA cu o fregată care poate fi trimisă începând cu sfârşitul lunii ianuarie, a adăugat guvernul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici