Dario Franceschini, ales la conducerea Partidului Democrat din Italia

Dario Franceschini, mâna dreaptă a fostului lider al Partidului Democrat (PD), Walter Veltroni, a fost ales sâmbătă la conducerea principalei formaţiuni de stânga din Italia.

25 afișări
Imaginea articolului Dario Franceschini, ales la conducerea Partidului Democrat din Italia

Dario Franceschini, ales la conducerea Partidului Democrat din Italia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Partidul Democrat (PD) din Italia a decis sâmbătă să aleagă imediat un nou lider, după demisia secretarului său, Walter Veltroni, în pofida a numeroase cereri de schimbare a datei congresului partidului, prevăzut în octombrie.

"Înţeleg acest rol de secretar ca pe un serviciu adus partidului. Nu sunt aici pentru a-mi pregăti viitorul personal, munca mea se va încheia în octombrie, odată cu alegerile primare şi congresul", declarase Franceschini, prezentându-şi candidatura în faţa a numeroşi delegaţi veniţi să discute despre viitorul PD.

"Va fi dificil, dar vom reuşi", a dat asigurări Franceschini, avocat în vârstă de 50 de ani, evocând reînnoirea partidului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici