Date noi despre Vaccinul AstraZeneca. Are o eficienţă de 76% împotriva coronavirusului, după o noua analiză a studiului său din SUA. Mai mică decât cea anunţată la începutul săptămânii

  • AstraZeneca a declarat că vaccinul COVID-19 are o eficienţă de 76% în prevenirea bolilor simptomatice într-o nouă analiză a studiului său major din SUA.
  • Oficialii americani din domeniul sănătăţii au reproşat companiei anglo-suedeze că nu a folosit cele mai actuale informaţii atunci când a publicat rezultatele studiului.
  • AstraZeneca a declarat că intenţionează să solicite autorizaţia de utilizare de urgenţă a SUA în următoarele săptămâni.
1492 afișări
Imaginea articolului Date noi despre Vaccinul AstraZeneca. Are o eficienţă de 76% împotriva coronavirusului, după o noua analiză a studiului său din SUA. Mai mică decât cea anunţată la începutul săptămânii

Vaccinul AstraZeneca are o eficienţă de 76% împotriva coronavirusului, după o noua analiză a studiului său major din SUA.. Mai mică decât cea anunţată la începutul săptămânii

AstraZeneca a declarat că vaccinul COVID-19 are o eficienţă de 76% în prevenirea bolilor simptomatice într-o nouă analiză a studiului său major din SUA, un pic mai mică decât nivelul anunţat la începutul acestei săptămâni într-un raport criticat pentru utilizarea informaţiilor mai vechi, relatează Reuters.
 
Oficialii americani din domeniul sănătăţii au reproşat companiei anglo-suedeze că nu a folosit cele mai actuale informaţii atunci când a publicat, luni, 22 martie, o analiză intermediară în care a arătat că vaccinul sau are o eficienţă la 79% împotriva coronavirusului.
 
Cele mai recente date s-au bazat pe 190 cazuri de infectări la peste 32.400 de participanţi din Statele Unite, Chile şi Peru. Datele intermediare anterioare se bazau pe 141 cazuri de infectări până pe 17 februarie.
 
"Analiza primară este în concordanţă cu analiza interimară lansată anterior şi confirmă faptul că vaccinul nostru COVID-19 este extrem de eficient la adulţi," a declarat Mene Pangalos, vicepreşedinte executiv al cercetării şi dezvoltării de la AstraZeneca.
 
AstraZeneca a declarat că intenţionează să solicite autorizaţia de utilizare de urgenţă a SUA în următoarele săptămâni.
 
 
AstraZeneca a subliniat joi că vaccinul său dezvoltată împreună cu Universitatea Oxford este 100% eficient împotriva formelor severe sau critice ale bolii. De asemenea, a spus că vaccinul a demonstrat o eficienţă de 85% la adulţii cu vârsta de 65 de ani şi peste.
 
„Mulţi dintre noi aşteptam acest studiu mare, bine construit şi raportat de faza III,” a spus Paul Griffin, profesor la Universitatea din Queensland.
 
"Acesta pare a fi un vaccin foarte eficient, fără probleme de siguranţă. Sperăm că acest lucru ar trebui să le ofere oamenilor încrederea că acest vaccin este cel potrivit pentru a-l folosi în continuare", a adăugat acesta.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici