David Petraeus, confirmat la comandamentul pentru operaţiuni în O.Mijlociu

Senatul american a confirmat joi seară numirea generalului David Petraeus la conducerea comandamentului central pentru toate operaţiunile militare din Orientul Mijlociu, inclusiv Afganistan.

14 afișări
Imaginea articolului David Petraeus, confirmat la comandamentul pentru operaţiuni în O.Mijlociu

David Petraeus, confirmat la comandamentul pentru operaţiuni în O.Mijlociu (Imagine: Mediafax/AFP)

Generalul David Petraeus, în vârstă de 55 de ani, va avea respnsabilitatea operaţiunilor militare americane din Orientul Mijlociu şi Asia Centrală, urmând să monitorizeze cele două războaie din Irak şi Afganistan.

El îl va înlocui pe amiralul William Fallon, care a demisionat la jumătatea lui martie, după ce a fost descris ca opozant al politicii preşedintelui George W. Bush în privinţa Iranului.

Numit de Bush la începutul lui 2007 la conducerea forţelor coaliţiei din Irak, generalul Petraeus a supravegheat strategia de trimitere de trupe suplimentare, ordonată de preşedintele american anul trecut.

David Petraeus va fi înlocuit în Irak de generalul Raymond Odierno.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici