David Petraeus efectuează o vizită la Islamabad

Noul comandant al operaţiunilor americane din Orientul Mijlociu şi din Asia Centrală, generalul David Petraeus, a efectuat luni o vizită în Pakistan pe fondul tensiunilor dintre Washington şi Islamabad, relatează AFP.

23 afișări
Imaginea articolului David Petraeus efectuează o vizită la Islamabad

David Petraeus efectuează o vizită la Islamabad (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Generalul Petraeus împreună cu adjunctul secretarului de Stat american pentru Asia de sud, Richard Boucher, trebuie să se întâlnească cu "oficiali politici şi militari pakistanezi", a anunţat purtătorul de cuvânt al ambasadei Statelor Unite, Wes Robertson.

Nici o altă informaţie nu a fost furnizată, "din motive de securitate", a adăugat purtătorul de cuvânt.

Potrivit presei pakistaneze, generalul Petraeus trebuie să se întâlnească, înainte de a merge în Afganistan, cu ministrul pakistanez al Apărării, Chaudhry Ahmad Mukhtar, cu şeful Statului Major al armatei, generalul Ashfaq Kayani, şi probabil cu preşedintele Asif Ali Zardari.

Această vizită are loc după ce generalul Petraeus, în vârstă de 55 de ani, a preluat vineri atribuţiile sale de comandant al operaţiunilor americane din Afganistan şi Irak, în contextul tensiunilor dintre Statele Unite şi statul pakistanez, aliat din 2001 în "războiul împotriva terorismului".

Pakistanul nu a încetat să protesteze faţă de lansarea rachetelor americane care ţinteau posibile adăposturi ale talibanilor şi combatanţilor reţelei al-Qaida aflate în zonele tribale din nord-vestul ţării, la graniţa cu Afganistanul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici