David Petraeus preia conducerea CENTCOM

Generalul David Petraeus va prelua vineri conducerea Comandamentului Central american (CENTCOM), având drept responsabilitate operaţiunile militare din Orientul Mijlociu şi Asia, inclusiv Irak, Afganistan, Pakistan şi Iran, relatează BBC News Online.

19 afișări
Imaginea articolului David Petraeus preia conducerea CENTCOM

David Petraeus preia conducerea CENTCOM (Imagine Mediafax Foto)

Generalul David Petraeus a fost comandantul forţelor militare americane în Irak şi a fost considerat responsabil pentru progresul înregistrat în domeniul securităţii din această zonă.

Potrivit BBC, problemele din Irak şi Afganistan vor fi principalele subiecte din agenda sa de lucru.

În Irak, generalul Petraues va trebui să gestioneze eventuala reducere a forţelor americane, un proces pe care acesta nu doreşte să îl grăbească.

În Afganistan, însă, Petraeus are misiunea de a reînnoi strategia americană, care s-ar putea concentra pe nevoia unei soluţii regionale mai ample şi cooperarea cu talibanii.

Viitoarea sa influenţă asupra politicii americane în regiune va depinde într-o anumită măsură şi de candidatul care va câştiga alegerile prezidenţiale din Statele Unite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici