De la traducerea unei fraze de tatuat la obţinerea de bilete la Jocurile Olimpice: Cereri bizare către ambasade, publicate de Ministerul britanic de Externe

Ministerul britanic de Externe a publicat joi o selecţie de cereri bizare la care ambasadele Marii Britanii au fost nevoite să răspundă în ultimele 12 luni, ca de exemplu să facă un cocoş să tacă sau să ordone unui bărbat să slăbească.

201 afișări
Imaginea articolului De la traducerea unei fraze de tatuat la obţinerea de bilete la Jocurile Olimpice: Cereri bizare către ambasade, publicate de Ministerul britanic de Externe

De la traducerea unei fraze de tatuat la obţinerea de bilete la Jocurile Olimpice: Cereri bizare către ambasade, publicate de Ministerul britanic de Externe (Imagine: Shutterstock)

Un bărbat a solicitat personalului consular de la Roma să-i traducă o frază pe care dorea să o tatueze pe corp, iar altul a apelat la ambasada de la Stockholm pentru a verifica informaţiile personale ale unei femei întâlnite pe Internet.

Diplomaţi britanici aflaţi în serviciu în diverse ţări au fost solicitaţi în privinţa recomandării unui loc mai bun pentru a urmări transmisiunea unui meci de fotbal, iar alţii au fost literalmente hărţuiţi cu cereri privind obţinerea de bilete pentru Jocurile Olimpice de la Londra, vara trecută.

O femeie şi-a manifestat dorinţa ca ambasada de la Tel Aviv să-i ordone soţului său să-şi revină în formă şi să mănânce mai sănătos, pentru a reuşi să aibă copii.

În Cambodgia, un cetăţean, spitalizat după ce a fost rănit de o piatră aruncată de o maimuţă, a solicitat ajutorul serviciilor din cadrul ambasadei pentru a încerca să obţină despăgubiri.

Consulatul de la Montreal a fost solicitat de către un bărbat care dorea să afle culoarea paşaportului britanic după ce a pariat în acest sens.

Pentru a face faţă numărului considerabil de cereri fără caracter administrativ primite de misiunile diplomatice britanice în sudul Europei, Ministerul de Externe a deschis, în februarie 2011, un centru de contact la Malaga, în sudul Spaniei.

În total, 39% din cele 131.211 solicitări primite de centru ţineau de "aspecte ale vieţii de zi cu zi".

"O parte dintre cererile formulate de către cetăţeni britanici, anul trecut, au fost cel puţin bizare", a declarat Steve Jones, un oficial din cadrul centrului.

"O persoană ne-a contactat pentru a ne întreba dacă nu am putea să-i dăm denumirea ceasului pe care marinarii Royal Navy îl purtau între 1942 şi 1955", şi-a amintit el.

"Este important ca oamenii să înţeleagă ceea ce putem şi ceea ce nu putem face pentru a-i ajuta când sunt în străinătate", a declarat Mark Simmons, secretarul de stat pentru Afaceri Consulare.

În fiecare an, "mii de cetăţeni britanici care se confruntă cu dificultăţi grave în lume" primesc ajutor din partea personalului diplomatic, a precizat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici