Războiul din Ucraina   De teama războiului cu Ucraina, preşedintele republicii separatiste Doneţk anunţă evacuarea rezidenţilor în Rusia

Denis Pushilin, şeful autoproclamatei Republici Populare Doneţk, a anunţat vineri evacuarea locuitorilor regiunii în sud-estul Rusiei în urma intensificării bombardamentelor.

1282 afișări
Imaginea articolului De teama războiului cu Ucraina, preşedintele republicii separatiste Doneţk anunţă evacuarea rezidenţilor în Rusia

De teama războiului cu Ucraina, preşedintele republicii separatiste Doneţk anunţă evacuarea rezidenţilor în Rusia

UPDATE -  „Bărbaţii nu vor fi evacuaţi încă din RPD. Kievul poate lansa un atac la scară largă asupra regiunii Donbass în orice moment, situaţia este critică. Nu exclud ca numărul refugiaţilor din RPD în Rusia să ajungă la sute de mii”, declară liderul separatist. 

Denis Pushilin, preşedintele autoproclamatei Republici Populare Doneţk, a declarat că Rusia a fost de acord să găzduiască persoanele care doresc să plece din zona de conflict. 

„Începând de astăzi, 18 februarie, a fost organizată o evacuare în masă a populaţiei în Federaţia Rusă. Mai întâi, femeile, copiii şi bătrânii trebuie să fie evacuaţi”, a spus Puşilin. 

Rusia, care neagă că intenţionează să atace Ucraina, şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la intensificarea bruscă a bombardamentelor ucrainene asupra regiunii Donbass.

Câteva sute de mii de oameni intenţionează să părăsească Republica Populară Doneţk, scrie Reuters

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici