Decepţia în dragoste, cauza masacrului din Germania

Poliţia germană crede că unul dintre motivele masacrului din Germania, de miercuri, ar fi faptul că autorul acestuia a fost respins de o tânără care a participat la petrecerea de Anul Nou din casa părinţilor săi, aceasta fiind una din primele sale victime, relatează Sunday Times, în ediţia online.

14 afișări
Imaginea articolului Decepţia în dragoste, cauza masacrului din Germania

Decepţia în dragoste, cauza masacrului din Germania(Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit anchetatorilor, Tim Kretschmer, în vârstă de 17 ani, avea o "prietenie ocazională" cu tânăra, care locuia alături, dar aceasta i-a respins avansurile la petrecere şi ulterior a pus capăt relaţiei. Numele fetei nu a fost dezvăluit, dar se pare că primele trei victime feminine ale sale au fost Chantal Schill şi Jana Schober, ambele având 16 ani, şi Stefanie Kleisch, în vârstă de 14 ani, toate locuind în apropierea casei lui.

Chantal a fost prima care a murit, în banca ei de lângă uşa clasei 305 din fosta şcoală a lui Kretschmer. Poliţia susţine că această crimă seamănă cu o "execuţie". El le-a împuşcat apoi pe Jana şi Kristina Strobel, în vârstă de 16 ani, apoi a ieşit din clasă, mergând să o ucidă pe Stefanie şi alte patru fete, un băiat şi trei profesoare. Alte trei persoane au fost ucise ulterior.

"Avea o mulţime de talente, dar nu ştia să piardă şi întotdeauna dădea vina eşecurilor sale pe circumstanţe exterioare", a declarat antrenorul său de tenis de masă, Marko Habijanec.

Kretschmer era însă un adolescent răsfăţat, căruia tatăl său îi făcea cadouri costisitoare. Astfel, când a insistat să joace tenis de masă cu Timo Boll, campion european în perioada respectivă, tatăl său i-a aranjat un meci demonstrativ la aniversarea a 11 ani. Totodată, tatăl acestuia îi permitea să îi conducă maşina Porsche, el stând pe scaunul din dreapta, iar la împlinirea vârstei de 18 ani urma să primească drept cadou o maşină Volkswagen Jetta.

Singura umbră din viaţa sa era lupta mamei sale cu cancerul la sân, membrii familiei afirmând că adolescentul era "traumatizat" de suferinţa acesteia în timpul anilor de chimioterapie.

Tânărul a petrecut noaptea dinaintea masacrului jucând un joc video violent, Far Cry 2, în care un mercenar puternic înarmat urmăreşte şi ucide un distribuitor de arme, a declarat poliţia sâmbătă.

Citeşte şi

Zi de doliu în Germania

Adolescentul care a deschis focul într-o şcoală din Germania s-a sinucis

15 morţi, în incidentul armat de la o şcoală din Germania (Video)


Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici