Decizia Bulgariei care supără Rusia: a decis să trimită arme şi muniţii la Kiev

Parlamentul de la Sofia a dat termen guvernului pentru a preciza ce arme vor fi trimise Ucrainei.

2622 afișări
Imaginea articolului Decizia Bulgariei care supără Rusia: a decis să trimită arme şi muniţii la Kiev

Bulgaria supără Rusia: a decis să trimită arme şi muniţii la Kiev

Bulgaria va începe să furnizeze arme şi muniţie Ucrainei. Decizia a fost luată astăzi de parlamentul de la Sofia cu voturile partidului conservator Gerb, partidului liberal „Hai să continuăm schimbarea” (PP), partidului minoritar turc DPS, partidului de dreapta „Bulgaria Democrată” şi nou-înfiinţatului partidul „ Balgarski vazkod ”(„Renaşterea bulgară ”).

Aceştia au votat împotriva deputaţilor Partidului Socialist BSP şi ai partidului naţionalist Vazrazhdane (Renaşterea).

Parlamentul a dat guvernului interimar o lună pentru a preciza ce arme vor fi trimise în Ucraina. Ar trebui semnat apoi un acord între Sofia şi Kiev, pe baza cererilor ucrainene şi a armamentului pe care Sofia le poate trimite.

Bulgaria - care este orientată spre Marea Neagră, cu faţa spre Rusia - face parte din flancul estic al NATO.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici