Decizie unilaterală luată de China. Cetăţenii din mai multe ţări din UE vor putea vizita ţara fără viză / Măsura ar putea fi extinsă pentru toată Uniunea Europeană

Guvernul chinez a anunţat vineri că cetăţenii francezi, germani, italieni, olandezi, spanioli şi malaezieni vor putea călători fără viză în China timp de un an, începând cu 1 decembrie.

1889 afișări
Imaginea articolului Decizie unilaterală luată de China. Cetăţenii din mai multe ţări din UE vor putea vizita ţara fără viză / Măsura ar putea fi extinsă pentru toată Uniunea Europeană

Decizie unilaterală luată de China. Cetăţenii din mai multe ţări din UE vor putea vizita ţara fără viză / Măsura ar putea fi extinsă pentru toată Uniunea Europeană

"China a decis să aplice politica unilaterală de scutire de vize pentru mai multe ţări în mod experimental, ceea ce presupune extinderea programului fără vize pentru călătorii care deţin paşapoarte obişnuite din şase ţări, şi anume Franţa, Germania, Italia, Olanda, Spania şi Malaezia", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Mao Ning, într-o declaraţie.

Ea a adăugat că cetăţenii din ţările menţionate ar putea sta cel mult 15 zile în scopuri de afaceri, turism, vizite familiale şi tranzit.

Ministrul francez de externe, Catherine Colonna, care se află la Beijing, a salutat anunţul, declarând pe X: "O veste excelentă anunţată în timpul vizitei mele de către omologul meu Wang Yi!"

Ambasadorul german la Beijing, Patricia Flor, a declarat că decizia va facilita călătoriile în China pentru mulţi cetăţeni germani într-o măsură fără precedent.

"Sperăm că guvernul chinez va pune în aplicare măsurile anunţate astăzi pentru toate statele membre ale UE. Aceasta ar fi o îmbunătăţire importantă a mobilităţii cetăţenilor noştri, permiţând relaţii personale, culturale şi economice mai profunde între China şi UE, a postat ea pe X.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici