Declanşarea sirenelor de atac nuclear a provocat panică în Strasbourg

Locuitorii oraşului francez Strasbourg au intrat în panică marţi, după ce sirenele folosite pentru semnlarea iminenţei unui atac nuclear sau a unei catastrofe naturale s-au defectat şi au sunat timp de 90 de minute.

77 afișări
Imaginea articolului Declanşarea sirenelor de atac nuclear a provocat panică în Strasbourg

Parlamentul European - Strasbourg

Centralele serviciilor de pompieri şi ale celor de urgenţă au primit circa 600 de apeluri în acest timp, de zece ori mai multe decât media normală, au declarat oficialii şi compania France Telecom, adăugând că sirenele s-au declanşat din cauza unei defecţiuni tehnice.

Reţeaua naţională franceză de alertă moşteneşte sistemul de alertă aeriană dezvoltat în timpul celui de-al doilea război mondial. Un număr de 4.500 de sirene au fost amplasate în întreaga ţară, acestea fiind testate în prima miercuri din fiecare lună, la miezul zilei.

France Telecom, care operează sistemul, le-a prezentat scuze locuitorilor din Strasbourg "pentru inconvenienţa pe care au suferit-o" marţi, în timpul defecţiunii care a afectat câteva cartiere din oraş.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici