Declaraţie tranşantă a cancelarului german Angela Merkel, după ce SUA au ales o cale separată de Europa în privinţa relaţiilor internaţionale

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a declarat, joi, că Europa nu se mai poate baza pe Statele Unite pentru a fi apărată, adăugând că Uniunea Europeană trebuie să-şi ia destinul în propriile mâini, relatează Deutsche Welle.

6359 afișări
Imaginea articolului Declaraţie tranşantă a cancelarului german Angela Merkel, după ce SUA au ales o cale separată de Europa în privinţa relaţiilor internaţionale

Merkel a subliniat că Uniunea Europeană are nevoie de o politică externă unitară şi puternică, din moment ce Blocul comunitar nu se mai poate baza pe SUA pentru ”a o apăra”.

”Europa trebuie să-şi ia destinul în propriile mâini. Aceasta este sarcina viitorului”, a declarat Merkel.

În urmă cu două săptămâni, în cadrul unei vizite oficiale la Washington, Merkel a exprimat intenţia consolidării capacităţilor militare ale Uniunii Europene, pentru a reduce dependenţa de Statele Unite în materie de securitate.

În contextul retragerii Statelor Unite din acordul nuclear cu Iranul semnat în 2015, cancelarul german a afirmat că situaţia din Orientul Mijlociu ”este o problemă de război sau pace”.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici