Declaraţii ale lui Bashar al-Assad, transmise de Interfax dar dezminţite de preşedinţia siriană

Preşedintele sirian, Bashar al-Assad, a avertizat că nu intenţionează să părăsească puterea aşa cum vor opozanţii săi, la o zi după decizia acestora din urmă de a participa la conferinţa Geneva II, a anunţat agenţia rusă Interfax, informaţii dezminţite însă de preşedinţia siriană.

167 afișări
Imaginea articolului Declaraţii ale lui Bashar al-Assad, transmise de Interfax dar dezminţite de preşedinţia siriană

Bashar al-Assad (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

"Dacă am fi vrut să ne predăm, am fi făcut-o de la început", a declarat Assad în cadrul unei întâlniri cu parlamentarii ruşi la Damasc, în declaraţiile traduse în rusă de agenţia Interfax.

"Noi suntem gardienii Patriei noastre", a adăugat el.

"Doar poporul sirian poate decide cine trebuie să participe la alegeri", a declarat el.

Preşedinţia siriană a negat însă aceste declaraţii. "Ceea ce agenţia de presă rusă Interfax a publicat ca fiind remarcile preşedintelui Bashar al-Assad este fals", a anunţat serviciul de presă al preşedinţiei într-un comunicat.

Coaliţia opoziţiei siriene, reunită la Istanbul, a acceptat sâmbătă, după mai multe săptămâni de ezitări şi presiuni occidentale şi arabe, să participe la conferinţa de pace Geneva II, care se deschide miercuri, o decizie salutată de ţările occidentale.

Preşedintele Coaliţiei opoziţiei, Ahmad Jarba, a reamintit sâmbătă la Istanbul că aceste negocieri au ca "unic scop să satisfacă cererile revoluţiei (...) şi înainte de toate retragerea tuturor puterilor măcelarului (Assad, n.red.)".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici