Decrete de expulzare pentru trei imigranţi români din Italia

Prefectul oraşului Treviso, Vittorio Capocelli, a semnat decretele de expulzare a patru cetăţeni europeni, trei români şi un francez, toţi cu antecendente penale legate de prostituţie şi trafic de stupefiante.

40 afișări
Imaginea articolului Decrete de expulzare pentru trei imigranţi români din Italia

Decrete de expulzare pentru trei imigranţi români din Italia (Imagine: Mediafax Foto)

Unul dintre ei a fost însoţit la graniţă iar ceilalţi trei au o perioadă de 30 de zile pentru a părăsi Italia, informează publicaţia locală Oggi Treviso în ediţia electronică de joi.

Dosarul fusese înaintat de forţele de ordine dar ultimul cuvânt l-a avut prefectul Vittorio Capocelli, care a semnat actul de extrădare în baza celebrului decret de siguranţă, intrat în vigoare anul trecut, după moartea Giovannei Regianni, femeia ucisă la Roma de Nicolae Mailat.

Prefectul este cel care poate decide extrădarea cetăţenilor comunitari care nu îndeplinesc condiţiile impuse de pachetul de legi pentru siguranţă, măsură pe care o putea lua numai ministrul de Interne înainte de intrarea în vigoare a decretului.

Cererea de extrădare a fost înaintată săptămâna trecută de forţele de ordine, deoarece cei patru nu aveau venituri sau fonduri declarate, nu frecventau şcoli, nu aveau contract de muncă sau domiciliu stabil. În plus, încălcaseră diverse legi cu caracter social şi aveau antecedente penale. Aceştia sunt primii imigranţi extrădaţi în baza dispoziţiilor decretului de siguranţă în 2008.

Cei patru se adaugă celor două românce expulzate sub aceleaşi acuzaţii anul trecut de Capocelli. Grupul făcea parte dintr-o organizaţie criminală care acţiona pe piaţa prostituţiei şi nu avea domiciliu stabil sau contract de muncă.

Autorităţile din Treviso vizează şi alte persoane, considerate "periculoase", care provin din ţări ale Uniunii Europene în vederea expatrierii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici