Delegaţii de la Conferinţa ONU pe tema modificărilor climatice aprobă un proiect de acord privind reducerea emisiilor de dioxid de carbon

Delegaţii de la Conferinţa ONU pe tema modificărilor climatice de la Paris (COP21) au aprobat sâmbătă un proiect care ar putea forma baza unui acord în vederea reducerii emisiilor de dioxid de carbon la nivel global, relatează BBC News Online.

320 afișări
Imaginea articolului Delegaţii de la Conferinţa ONU pe tema modificărilor climatice aprobă un proiect de acord privind reducerea emisiilor de dioxid de carbon

Delegaţii de la Conferinţa ONU pe tema modificărilor climatice aprobă un proiect de acord privind reducerea emisiilor de dioxid de carbon

Documentul de 48 de pagini va fi discutat luni de miniştri, care vor încerca să ajungă la un acord cuprinzător până la sfârşitul săptămânii viitoare.

Ambasadorul francez pe probleme de mediu a avertizat însă că mai trebuie rezolvate o serie de divergenţe politice majore.

Delegaţii din 195 de ţări au lucrat toată noaptea la centrul de conferinţe din Le Bourget, pentru a ajunge la un compromis până sâmbătă la prânz, când a expirat termenul-limită impus de preşedinţia franceză.

"Nimic nu a fost decis şi nimic nu va rămâne nerezolvat", a declarat ambasadorul francez pentru mediu Laurence Tubiana.

"Acest text arată dorinţa tuturor de a ajunge la un acord. Nu suntem la capătul drumului. Probleme politice majore mai sunt de rezolvat", a avertizat ea.

Acordul de la Paris vizează să plaseze planeta pe calea către un model economic cu mai puţin dioxid de carbon şi energie de natură fosilă, cu scopul de a limita încălzirea globală la două grade Celsius în 2100.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici