Demisie la vârful Nokia. Rejeev Suri pleacă de la conducerea companiei după mai bine de 10 ani

  • Preşedintele şi directorul general al Nokia, Rajeev Suri, a demisionat, luni, după mai bine de zece ani în fruntea companiei finlandeze.
  • Rajeev Suri şi-a depus demisia după o şedinţă a consiliul de administraţie al companiei.
  • El va elibera poziţia pe 31 august, şi va fi înlocuit de finlandezul Pekka Lundmark, actualul director al grupului energetic Fortum, potrivit bloomberg.com.
675 afișări
Imaginea articolului Demisie la vârful Nokia. Rejeev Suri pleacă de la conducerea companiei după mai bine de 10 ani

Demisie la vărful Nokia, Rejeev Suri pleacă de la conducerea companiei după mai bine de 10 ani

Conducerea Nokia a pierdut încrederea investitorilor după ce, în octombrie, a anunţat că nu va oferi dividende, că nu va atinge profitul prognozat, iar implementarea tehnologiei 5G va suferi întârzieri.

Lundmark, director la Fortum din 2015, s-a mai aflat în boardul director al Nokia între 1990 şi 2000. Sub coordonarea sa, Nokia a ajuns în 1998 cel mai mare producător de telefoane mobile, poziţie pe care a deţinut-o timp de zece ani.

Investitorii au apreciat mutarea, iar acţiunile Nokia au crescut luni cu 3%.

Într-o conferinţă de presă, Lundmark a spus că este încă prea devreme pentru a anunţa vreo schimbare majoră de strategie a companiei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici