Demnitari budişti sud-coreeni demisionează în urma unui scandal legat de poker, ţigări şi alcool

Demnitari budişti au demisionat joi în Coreea de Sud, după ce o înregistrare video a dezvăluit practici ilegale şi contrare perceptelor lui Buddha ale unor tinere călugăriţe, surprinse jucând poker, fumând şi consumând băuturi alcoolice.

141 afișări
Imaginea articolului Demnitari budişti sud-coreeni demisionează în urma unui scandal legat de poker, ţigări şi alcool

Demnitari budişti sud-coreeni demisionează în urma unui scandal legat de poker, ţigări şi alcool (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Imaginile, filmate de către un călugăr, surprind opt călugăriţe jucând poker pe mize de mii de dolari, într-o cameră de hotel din comitatul Jangseong (sud), luna trecută.

Jocurile pe bani sunt interzise în Coreea de Sud, dar nu şi în zone speciale cum sunt cazinourile destinate turiştilor străini. Imaginile au ajuns pe biroul unui procuror, ca probă a acuzării.

Cei şase membri ai Comitetului Executiv al Ordinului Jogye, cea mai mare mişcare budistă din Coreea de Sud, au demisionat "asumându-şi responsabilitatea incidentului", a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al mişcării.

Acest ordin revendică în jur zece milioane de membri în rândul celor aproximativ 50 de milioane de sud-coreeni. Zeci de călugări au fost răniţi în confruntări între facţiuni rivale, în 1999.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici