Democraţii din Camera Reprezentanţilor au votat contra lui Barack Obama în dosarul de liber schimb

Democraţii din Camera Reprezentanţilor au votat vineri împotriva preşedintelui american Barack Obama în dosarul privind Parteneriatul Trans-Pacific (TPP), refuzându-i puterile sporite cerute în finalizarea negocierilor asupra acestui tratat de liber schimb, informează Le Monde în pagina electronică.

79 afișări
Imaginea articolului Democraţii din Camera Reprezentanţilor au votat contra lui Barack Obama în dosarul de liber schimb

Barack Obama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În pofida insistenţelor lui Barack Obama, care a vizitat vineri dimineaţă Capitoliul pentru a-i convinge pe democraţi să-i acorde puteri sporite în negocierile asupra TTP, aceştia din urmă au votat cu 126 de voturi contra 302 în primul dintr-o serie de voturi vizând crearea unei "proceduri accelerate" necesare încheierii rapide a unui acord de liber schimb cu 11 ţări din regiunea Asia-Pacific.

Majoritatea democraţilor se opun unor noi reduceri de tarife vamale care ar putea, în opinia lor şi a sindicatelor, să conducă la închiderea fabricilor în Statele Unite, în timp ce Obama şi republicanii apără posibilitatea creării de locuri de muncă.

Finalizarea Parteneriatului Trans-Pacific este un element central al "pivotului" american în Asia şi prioritatea economică a lui Barack Obama, care îşi va încheia mandatul la Casa Albă în ianuarie 2017. De asemenea, un eşec în finalizarea TTP ar afecta credibilitatea Statelor Unite în faţa ambiţiilor Chinei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici