Departamentul de Stat american a aprobat vânzarea de rachete Raytheon Co Javelin către Ucraina

Departamentul de Stat al Statelor Unite a probat vânzarea de rachete Raytheon Co Javelin în valoare de 39 de milioane de dolari către Ucraina, se arată într-un comunicat publicat joi, relatează site-ul agenţiei Reuters.

1124 afișări
Imaginea articolului Departamentul de Stat american a aprobat vânzarea de rachete Raytheon Co Javelin către Ucraina

Departamentul de Stat american a aprobat vânzarea de rachete către Ucraina

Acest tip de rachete a fost menţionat într-o convorbire telefonică purtată la 25 iulie între preşedintele american Donald Trump şi omologul său ucrainean Volodimir Zelenski.

Vânzarea va fi finanţată din fonduri deţinute de Guvernul ucrainean, se mai arată în comunicat.

Potrivit Bloomberg, tranzacţia conţine 150 de rachete antitanc. Statele Unite au vândut Ucrainei peste 200 de rachete şi 37 de lansatoare în 2018.

Taguri:
sua,
ucraina,
rachete

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici