Departamentul de Stat limitează accesul la bazele de date cu documente diplomatice

Departamentul de Stat american a blocat temporar accesul unei reţele militare secrete la una dintre bazele sale de date, în cadrul unui efort de a evita noi scurgeri de informaţii, a anunţat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei americane.

10 afișări
Imaginea articolului Departamentul de Stat limitează accesul la bazele de date cu documente diplomatice

Departamentul de Stat limitează accesul la bazele de date cu documente diplomatice (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am blocat temporar conexiunile între această bază de date şi o reţea clasificată secret de apărare", a declarat Philip Crowley.

El a refuzat să precizeze la ce reţea se referă, însă un înalt oficial din Departamentul de Stat a afirmat ulterior că este vorba despre reţeaua SIPRNet.

Publicarea a mii de documente obţinute de site-ul WikiLeaks a permis dezvăluirea culiselor diplomaţiei americane, prezentând detalii despre diferite situaţii de pe scena internaţională şi aprecieri deloc măgulitoare despre liderii străini.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici