Deşi sunt vremuri de criză, Charles al III-lea va avea o încoronare mai scumpă decât cea a mamei sale

  • Ceremonia oficială de încoronare a regelui Carol al III-lea va avea loc sâmbătă, 6 mai 2023, la Westminster Abbey.
  • Ceremonia îl va vedea pe Charles încoronat oficial, deşi monarhul a urcat pe tron ​​după moartea Reginei Elisabeta a II-a în septembrie 2022.
  • Într-o pauză de la planurile anterioare, Camilla va fi, de asemenea, încoronată drept regină, după ce iniţial trebuia să folosească titlul de regina consoartă .
845 afișări
Imaginea articolului Deşi sunt vremuri de criză, Charles al III-lea va avea o încoronare mai scumpă decât cea a mamei sale

Wikipedia Commons - Royal Family UK

Cât va costa încoronarea?

Comitetul Operation Golden Orb, care se ocupă de planificarea ceremoniei de încoronare, estimează că evenimentul ar putea costa aproximativ 100 de milioane de lire sterline, în ciuda faptului că Charles are o listă mai mică de invitaţi de aproximativ 2.000 de persoane.

În 1953, Marea Britanie îşi revenea după plata costurilor pentru cel de-al Doilea Război Mondial, cu raţionalizarea alimentelor încă în vigoare, guvernul lui Winston Churchill a cheltuit 1,5 milioane de lire sterline pentru încoronarea Reginei.

În banii de astăzi, încoronarea din 1953 a costat aproximativ 50 de milioane de lire sterline, dar estimările pentru cea a regelui Carol sunt de două ori mai mari decât din cauza unor lucruri precum securitatea, care nu erau o problemă atât de mare pe atunci.

„Dar drepturile TV la nivel mondial vor acoperi mai mult decât costurile şi va fi un impuls masiv pentru turism. Hotelurile sunt deja rezervate pentru weekendul de încoronare, a declarat o sursă pentru The Sun.

Cine plăteşte pentru încoronare?

Pentru că este un eveniment de stat, încoronarea lui Charles va fi plătită de Guvern, folosind banii contribuabililor.

Ministrul Cabinetului, Oliver Dowden, a spus anterior că Regele şi guvernul „au grijă să se asigure că există valoare pentru contribuabil”.

El a spus: „Întotdeauna a fost cazul că guvernul a plătit pentru încoronări. Motivul pentru care facem acest lucru este că suveranul este şeful nostru de stat şi este important să marchăm acest lucru în mod corespunzător.

„Este corect să sărbătorim acest moment din viaţa naţiunii noastre şi să facem acest lucru într-o manieră adecvată şi în aşa fel încât naţiunea să se poată reuni pentru a sărbători.Sunt momente din viaţa naţiunii noastre. Ele aduc bucurie milioanelor de oameni. De asemenea, ne evidenţiază ca o naţiune din întreaga lume", potrivit Daily Mail

 

Va face Guvernul bani din încoronare?

În mijlocul crizei costului vieţii, încoronarea este de aşteptat să ofere un impuls economiei Marii Britanii ca urmare a creşterii turismului pentru această ocazie 

Cu toate acestea, cu pub-urile permise să rămână deschise mai târziu în toată ţara , duminică, 7 mai 2023, încoronarea ar putea stimula economia Marii Britanii cu până la 1 miliard de lire sterline. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici