Detalii despre acţiunile miliardarului Elon Musk. A anunţat delistarea Tesla influenţat de marijuana şi pentru a-şi distra prietena

Elon Musk a compus vestitul tweet despre delistarea Tesla şi răscumpărarea titlurilor companiei cu 420 de dolari/acţiune influenţat de semnificaţia numărului 420 printre consumatorii de marijuana şi pentru a-şi distra prietena, cântăreaţa rap Grimes, relatează Bloomberg.

4828 afișări
Imaginea articolului Detalii despre acţiunile miliardarului Elon Musk. A anunţat delistarea Tesla influenţat de marijuana şi pentru a-şi distra prietena

Elon Musk a anunţat delistarea Tesla influenţat de marijuana şi pentru a-şi distra prietena

Securities and Exchange Commission, organismul de control al bursei americane, a făcut o conexiune clară într-o conferinţa de presă, după ce a anunţat că l-a dat în judecată lui Musk pentru afirmaţia falsă că va răscumpăra acţiunile companiei cu 420 de dolari pe acţiune.

"În timp ce investitorii Tesla au crezut că are o ofertă fermă, noi susţinem că Musk a ajuns la preţul de 420 de dolari, cu 20% mai mult decât preţul pieţei, din cauza semnificaţiei acestui număr în cultura legată de marijuana, crezând că prietena lui se va amuza", a declarat Steven Peikin, co-director al diviziei de aplicare a SEC.

Musk a criticat decizia SEC, declarându-se întristat şi dezamăgit, dar a evitat să se refere la marijuana. "Integritatea este cea mai importantă valoare din viaţa mea şi faptele vor arată că niciodată nu am compromis asta în vreun fel", a mai spus Musk.

Miliardarul american a renunţat la planul de delistare a companiei, invocând reacţia investitorilor.

420, 4:20 sau 4/20 (pronunţat four-twenty) este un termen care în cultura ce înconjoară consumul de marijuana se referă la fumatul la ora 4:20 sau pentru a celebra data de 20 aprilie.

Ora 4:20 are legătură cu patru studenţi care, în 1971, şi-au propus să caute o cultură abandonată de canabis, şi care şi-au dat întâlnire la respectiva oră. Ulterior apariţia în media a poveştii a indus ideea că 4:20 este o oră acceptabilă pentru consumul marijuanei. 20 aprilie este, în cultura din jurul consumului de canabis, data la care oamenii se adună pentru a fuma şi a cere legalizarea consumului. Astfel de manifestări au loc în diverse oraşe americane, dar şi la Londra sau în Noua Zeelandă.

 

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici