Elon Musk, directorul general al Tesla, dat în judecată pentru fraude în SUA/ Musk respinge acuzaţiile

Comisia pentru Valori Mobiliare şi Schimburi (SEC) din SUA a intentat un proces lui Elon Musk, directorul general al constructorului de automobile electrice Tesla, pentru fraudă prin inducerea în eroare a investitorilor în legătură cu intenţia de delistare a companiei, informează postul BBC News.

2076 afișări
Imaginea articolului Elon Musk, directorul general al Tesla, dat în judecată pentru fraude în SUA/ Musk respinge acuzaţiile

Elon Musk, directorul general Tesla, dat în judecată pentru fraudă în SUA

Acest lucru a creat confuzie pe piaţa de capital şi a afectat investitorii, potrivit Comisiei.

SEC cere ca Musk să nu mai poată ocupa poziţii de director în cadrul vreunei companii listate la bursă, dar şi impunerea de penalităţi financiare.

Elon Musk este acuzat că luna trecută a făcut declaraţii false cu privire la investitorii care ar fi urmat să finanţeze Tesla. Miliardarul american a anunţat atunci că se gândeşte la delistarea companiei.

"În realitate, Elon Musk nici măcar nu a discutat, cu atât mai puţin să primească vreo confirmare despre tranzacţie, inclusiv preţul acesteia, de la vreo potenţială sursă de finanţare", se arată în plângerea depusă de SEC la un tribunal din Manhattan.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici