Deţinuţii executaţi, surse pentru transplantul de organe în China

Peste 65 la sută din organele grefate în China provin de la prizonierii executaţi, o situaţie denunţată de un oficial de rang înalt al Guvernului în domeniul sănătăţii, potrivit ediţiei de miercuri a cotidianului în limba engleză China Daily.

197 afișări
Imaginea articolului Deţinuţii executaţi, surse pentru transplantul de organe în China

Deţinuţii executaţi, surse pentru transplantul de organe în China (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Articolul, care atribuie cifrele experţilor în domeniul sănătăţii, constituie o mărturisire neobişnuită a rolului jucat de condamnaţii la moarte în domeniul transplanturilor de organe în China.

Deţinuţii executaţi "nu sunt absolut deloc o sursă adecvată pentru transplanturile de organe", a apreciat adjunctul ministrului Sănătăţii, Huang Jiefu, citat de China Daily.

În încercarea de a remedia pe termen lung dependenţa ţării de utilizarea organelor condamnaţilor la moarte executaţi, societatea chineză a Crucii Roşii a lansat marţi un sistem naţional de donare de organe, potrivit cotidianului.

China execută mai mulţi condamnaţi decât orice altă ţară din lume, potrivit organizaţiei Amnesty International, deşi numărul real al persoanelor executate este considerat secret de stat de către Beijing.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici