DEVASTAREA Pieţei Independenţei din Kiev: Efectele protestelor din capitala Ucrainei - FOTO

Cele trei luni de proteste, dintre care cele mai violente au fost cele de joi, 20 februarie, şi-au lăsat o amprentă puternică asupra Pieţei Independenţei din capitala Ucrainei.

4702 afișări
Imaginea articolului DEVASTAREA Pieţei Independenţei din Kiev: Efectele protestelor din capitala Ucrainei - FOTO

Ukraine unrest: The devastation in Independence Square

Mărturie a distrugerilor produse în urma violenţelor ce au avut loc în ultima perioadă în centrul Kievului stau două fotografii publicate de CNN.

Una dintre ele reprezintă imaginea Pieţei Independenţei, sau Euromaidanul, aşa cum a fost denumită ulterior, surprinsă pe data de 22 aprilie 2009.

Cealaltă fotografie a fost făcută joi, 20 februarie 2014, când în Piaţa Indenpendeţei s-au dus lupte grele între manifestanţii proeuropeni, care vor îndepărtarea preşedintelui Viktor Ianukovici de la putere, pe de o parte, şi forţele de ordine, de cealaltă parte.

Focuri de armă cu muniţie de război s-au desfăşurat joi în centrul Kievului, cel puţin 100 de persoane pierzîndu-şi viaţa şi alte 500 fiind rănite, potrivit CNN.

Joi seară, preşedintele Ucrainei, Viktor Ianukovici, a acceptat formarea unui guvern de uniune naţională în următoarele zece zile, a anunţat premierul Poloniei, Donald Tusk, citat de AFP.  Opoziţia a negat ulterior un acord cu Ianukovici.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici