Dezvăluiri despre Osama ben Laden: Fostul lider Al-Qaida a avut patru copii în perioada în care s-a ascuns în Pakistan

Osama ben Laden a avut patru copii în timp ce ascundea în Pakistan, după atentatele de la 11 septembrie 2011, le-a declarat cea mai tânără dintre soţiile sale poliţiştilor pakistanezi, potrivit unui raport.

554 afișări
Imaginea articolului Dezvăluiri despre Osama ben Laden: Fostul lider Al-Qaida a avut patru copii în perioada în care s-a ascuns în Pakistan

Osama ben Laden (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Acest documente detaliază pentru prima dată din surse oficiale pakistaneze parcursul liderului Al-Qaida, de la fuga sa din Afganistan după intervenţia militară americană de la sfârşitul lui 2001 până la moartea sa în mai 2011, într-un raid american la Abbottabad, în nordul Pakistanului.

Amal Abdulfattah, în vârstă de 30 de ani, cea mai tânără dintre soţiile sale, a fost arestată în urma acestui raid de către autorităţile pakistaneze împreună cu alte două soţii, saudite, ale lui ben Laden şi cu mai mulţi copii pe care ele i-au avut cu el.

Potrivit acestui raport, Amal, ajunsă legal în Pakistan în iulie 2000, a mers ulterior în Afganistanul vecin la Kandahar (sud). După căsătorie, ea s-a instalat împreună cu liderul Al-Qaida şi celelalte trei soţii ale acestuia.

Familia s-a separat la o zi după atentatele din 11 septembrie.

Amal a declarat atunci că s-a refugiat timp opt sau nouă luni la Karachi, în sudul Pakistanului, unde reţelele islamiste îşi au conexiunile lor.

Ea susţine că ulterior s-a întâlnit cu ben Laden la Peshawar, principalul oraş din nord-vestul Pakistanului. Ei au rămas apoi în regiune timp de aproape trei ani, dintre care doi i-au petrecut la Haripur, la o oră şi jumătate de mers cu maşina de Islamabad.

În acest timp, Amal are patru copii cu ben Laden. Doi s-au născut la Haripur: Aasia, o fetiţă născută în 2003, şi Ibrahim, un băiat născut în 2004. De fiecare dată, Amal a născut într-un spital în care a rămas "două sau trei ore". Ibrahim s-a născut la "spitalul public" din Haripur, a precizat ea.

Ceilalţi doi copii s-au născut la Abbottabad: Zainab, o fetiţă, născută în 2006, şi Hussain, un băiat, în 2008.

Cele trei soţii ale lui ben Laden urmează să fie inculpate în curând de justiţia pakistaneză pentru intrare şi sejur ilegal în ţară. Ele sunt ameninţate cu expulzarea, precedată eventual de o pedeapsă cu închisoarea.

În acest raport, comisia de anchetă a poliţiei recomandă ca yemenita Amal şi cei cinci copii ai acesteia să fie "repatriaţi imediat în ţara lor".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici